Val Training
Valtraining.nl

Yos Lotens

yos lotensYOS LOTENS (1957/Noordwijk-ZH) is rijksgediplomeerd judoleraar sinds 1979 en heeft veel ervaring op de judomat. Hoewel het hem als wedstrijdjudoka (onder de vlag van verschillende sportscholen) nooit lukte om aansprekende titels te winnen, werd hij later een bekwaam, gerespecteerd en bekroond judoleraar en auteur. In zijn jonge jaren leidde hij zijn judoschool ‘YOSHI’ en gaf hij wekelijks judoles bij diverse verenigingen. Later verbond hij zich als professioneel judoleraar aan diverse sportscholen in de regio Boskoop-Oegstgeest-Lisse.

Naast judoleraar heeft Yos veel ervaring in het basisonderwijs als groepsleerkracht en leraar L.O. in basis-,voortgezet- en speciaal onderwijs. Ook is hij remedial teacher psychomotoriek. Tegenwoordig is hij werkzaam als leraar in het V.M.B.O. aan de KTS –Teylingen-College te Voorhout.

Yos is tevens auteur van vele pennenvruchten (zie literatuurlijst) en artikelen in vakbladen.                      
In de afgelopen acht jaar schreef hij maar liefst zes landelijke projecten die elk breed zijn uitgerold in het bewegingsonderwijs (stoeien, judo en veilig vallen), judo-onderwijs (schooljudo voor b.o en v.o.), in de hippische sport (valvaardigheden), in de cyclische sport (valvaardigheden) en voor de ouder wordende mens (Zeker Bewegen, veilig vallen). Bij ieder project verzorgde hij talloze bijscholingen voor collega’s en sportinstructeurs en workshops voor organisaties als Judo Bond Nederland, VeiligheidNL, Schooljudo.NL, K.N.H.S., F.N.R.S., De Gezonde School / Sportimpuls, K.N.W.U. Menig project kreeg het predikaat ‘goed beschreven’ en ‘goed onderbouwd’. Reacties en evaluaties van insiders waren unaniem zeer positief. ‘Vallen is ook een sport’ werd zelfs wetenschappelijk getoetst; het leidt tot een halvering van valletsels en meer plezier in bewegen! Yos gaf hiervan clinics op meer dan 300 verschillende scholen. De universiteit van Leuven nam zijn valmethode integraal over; www.vallenenopstaan.be .

Yos ontwikkelde de inmiddels bekroonde lessenreeksen van het succesvolle Haarlemse SCHOOLJUDO.NL.; ‘de grootste judoclub van Nederland’ die onderwijs en gemeenten bedient van kennismakingsprojecten jeugdjudo en structureel opgenomen judo-onderwijs als sociaal-emotionele vorming. Hij is daarvan de hoofd-entertrainer en adviseur.

Voor de Judo Bond Nederland (JBN) gaf Yos bijscholingen, opleidingen en workshops, schreef hij lessenreeksen, was hij lange tijd redacteur van de jeugdpagina’s van Judomagazine, leidde hij jeugdkampen en was hij tien jaar bestuurslid van de Nationale Jeugd Commissie. Ook was hij opleider en examinator.                                                                                                                                

De JBN bekroonde hem in 1999 met de titel 'Bondsridder met het gouden ereteken' wegens grote verdiensten voor het judo in Nederland.                                                                                                         

Eind 2016 volgde daarop zijn ere-promotie tot 5e dan judo uit handen van oud-wereldkampioen judo Ruben Houkes.

Yos Lotens ontvangt de 5e dan uit handen van Ruben Houkes

Tegenwoordig verzorgt Yos judolessen in de Zuid-Hollandse badplaatsen Wassenaar, Katwijk aan Zee en Noordwijk.

Contactgegevens: yoslotens@hetnet.nl   en  GSMnr.: 0642591645

Neem eens een kijkje in de gymzaal van Yos, klik HIER!


Fit & Veilig!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Hippische sporten

Data: 2017 Op aanvraag

Fit en veilig - veiligheid.nl

Zeker op je Zadel!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Cyclische sporten

Data: 2017 Op aanvraag

Zeker op je zadel - veiligheid.nl

Vallen is ook een Sport!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Bewegingsonderwijs

Data: 2017 Op aanvraag

Vallen - veiligheid.nl