Val Training
Valtraining.nl

Voel je sterk!

Sinds 2004 ben ik "TRAINER OMGAAN MET PESTEN". In mijn spaarzame vrije tijd geef ik af en toe op locatie clinics en lezingen over PESTEN. Ook geef ik gerichte trainingen om dit te voorkomen en/of tegen te gaan.    Dat doe ik selectief, omdat het einde van mijn loopbaan in zicht komt. In laatste 10 jaar heb ik vooral mijn één-oudergezin met drie pubers prioriteit gegeven en was mijn vrije tijd schaars. Mijn twee Labradors loodsten mij over het Noordwijkse strand naar plaatsen om met hen energie bij te tanken en plannen te maken. Het viel me niet mee om tijdens en na een vervelende echtscheiding te behoren bij de selecte 2% van de mannen die dan de zorg voor de kinderen op zich neemt. Nu mijn twee oudste kids positief en stabiel zijn uitgevlogen heb ik weer meer tijd voor mijn (andere) passies;

Vanuit mijn persoonlijke pestverleden geef ik mijn kracht en ervaring graag door aan de kinderen die op mijn pad komen en daarvoor open staan.
Dat doe ik in het (bewegings-)onderwijs, in het VMBO te Voorhout (KTS), op de judomat in Wassenaar, Katwijk en Noordwijk en op uitnodiging: bevlogen, onomwonden en, als het zich toelaat, met humor.

Het pesten, waaronder ik in mijn jeugd gebukt ging, heeft mijn persoonlijke leven helaas voor een belangrijk deel verziekt, maar heeft me ook enorm sterk gemaakt en wonderwel veel positiefs gebracht. Veel bidden, huilen, vechten en trainen…nooit opgeven! Het heeft me onverwacht zó sterk gemaakt, dat ik er tegenwoordig heel goed over kan praten;

Mijn (slechtste) leraar lachte me destijds uit toen ik als jochie op zijn verzoek mijn persoonlijke droom en toekomstwens beschreef: 

“Ik wil ridder en judoleraar worden, meester….“

, zei ik openhartig en al stotterend, vanwege mijn destijds ernstige spraakprobleem. Onder ingebed gegniffel van mijn klasgenoten sprak de ‘meester’ tot mij dat ridders niet meer bestaan en dat je voor judoleraar de zwarte band nodig hebt”. Dus dat ik mijn droom wel kon vergeten. Hij moest eens weten….

Zoals je kan lezen op de website heb ik me tot een niet onverdienstelijk JUDOLERAAR geknokt (met de hoogst te behalen zwarte band!).
De Judo Bond Nederland heeft me nota bene tweemaal in het zonnetje gezet;
1) met de bijbehorende versierselen van ‘BondsRIDDER met het gouden ereteken’  en  
2) recentelijk met een ere-promotie tot de 5e dan judo.

Bovendien ben ik geRIDDERd in de internationale ‘Order of Saint George, Grand Priory Kingdom of the Netherlands’.
Sinds 1979 ben ik ‘MEESTER’ oftewel leerkracht in het onderwijs….Ik voel me erg rijk!

Mijn gebeden zijn verhoord; 
IK STA STERK en ben een sterke spraakwaterval die zich door niets en niemand meer onderuit laat halen! Het is mijn passie om kinderen in hun dromen te laten blijven geloven, wat daarvan ook aan meningen wordt gegeven. Ik wil ze trainen om ze (weer)  STERK te laten staan in hun leven en veerkracht te laten ontwikkelen. Dat gaat als een rode draad door de lessen die ik verzorg, door gesprekken, tips of door training.
Die gerichte training heet

VOEL JE STERK-training

en verzorg ik namens ZSTERK in het basisonderwijs, tijdens het reguliere lesrooster. Zie www.ZSTERK.nl

NEVER GIVE UP YOUR DREAM(S), NEVER!!!


Fit & Veilig!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Hippische sporten

Data: 2017 Op aanvraag

Fit en veilig - veiligheid.nl

Zeker op je Zadel!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Cyclische sporten

Data: 2017 Op aanvraag

Zeker op je zadel - veiligheid.nl

Vallen is ook een Sport!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Bewegingsonderwijs

Data: 2017 Op aanvraag

Vallen - veiligheid.nl