Val Training
Valtraining.nl

Judogeheimen

Judogeheimen

5000 boekjes, binnen een jaar uitverkocht!

In 1995 verscheen dit boekje. Ik heb het zelf laten drukken en uitgegeven. Dat bleek erg veel werk te zijn, maar ik heb er veel van geleerd. Toen de dozen met boekjes uiteindelijk bij me thuis werden afgeleverd, moesten mijn kinderen tussen de stapels dozen slapen. Daar waren ze niet blij mee. Dat duurde gelukkig maar een jaar, want het was vrij snel uitverkocht. Het was allemaal te veel werk voor mij om het nog een keer opnieuw uit te geven. Ik was immers ook judoleraar, leraar op school, bestuurslid van de JBN's-Nationale Jeugd Commissie en schreef de jeugdpagina's voor JBN's bondsblad 'Judomagazine'. Tsja, erg leuk, maar ook erg druk!

Judokanjers Jenny en Jessica Gal en Theo Meijer schreven het voorwoord. Het boekje gaf al veel meer informatie over judo dan 'Judo-informatie voor de jeugd'. Het behandelde vooral de tactiek en techniek van het judo en de gedragsregels en de achtergronden. Je kunt het nog lenen in de meeste bibliotheken. De meeste informatie uit dit boekje kun je ook aantreffen in het vervolgboek
IN DE GREEP VAN JUDO. Dat is nog wel in de boekhandel te bestellen. Daar staat bovendien het judo-wedstrijdreglement in beschreven. De grappige tekeningen zijn van Mark Zandbergen.

'Judogeheimen' heb ik destijds opgedragen aan mijn vader. Die was toen ongeneeslijk ziek en is later overleden. Van hem heb ik geleerd om nooit op te geven als ik iets wil bereiken en om me te beheersen als iets niet lukt of als ik boos ben. Ik ben nog altijd erg blij dat ik als kind van hem mocht gaan judoën, want hij had liever gezien dat ik was gaan voetballen, zoals hij vroeger had gedaan. Zelf heb ik vier kinderen. Ze doen veel aan sport, maar geen judo. Schaatsen, voetbal, ballet, tennis, zwemmen.........misschien dat de jongste, Jimmy, nog gaat judoën. Ik hoop het.


Fit & Veilig!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Hippische sporten

Data: 2017 Op aanvraag

Fit en veilig - veiligheid.nl

Zeker op je Zadel!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Cyclische sporten

Data: 2017 Op aanvraag

Zeker op je zadel - veiligheid.nl

Vallen is ook een Sport!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Bewegingsonderwijs

Data: 2017 Op aanvraag

Vallen - veiligheid.nl