Val Training
Valtraining.nl

Judo-informatie voor de jeugd

Judo-informatie voor de jeugd

al meer dan 125.000 exemplaren uitgegeven!

Als ik in een groot voetbalstadion zit, informeer ik altijd naar het aantal zitplaatsen. Als het er bijvoorbeeld 40.000 zijn, dan fantaseer ik drie van die volle stadions met jonge judoka's die dit judoboekje van mij in hun boekenkast hebben. Tsonge, wat veel boekjes zijn er al van verstuurd!

Met dit dunne judoboekje ben ik eigenlijk begonnen als judo-auteur.... Toen ik in het basisonderwijs werkte, schrok ik toen ik het documentatiecentrum voor een van mijn leerlingen afstruinde naar informatie over judo. Er bleek vrijwel geen informatie over judo te vinden en wat er wel aan info aanwezig was, klopte niet. Er stonden bovendien foto's afgebeeld van karateka's met een tekst erbij dat judo een eerlijke sport was. Aan de ene kant moest ik daar hard om lachen, aan de andere kant was ik er boos om. Toen ik dit in 1992 aangaf bij de Judo Bond Nederland, werd mij gevraagd of ik er voor voelde om iets over judo op te schrijven voor de jeugd tot 12 jaar oud. Het zou misschien als info voor nieuwe JBN-jeugdleden gebruikt kunnen gaan worden...
Nu, in 2005, is dit succesvolle boekje al in derde editie en in 12e druk! Ik ben er trots op dat een van onze grootste judotoppers op dit moment, MARK HUIZINGA, in de laatste editie het voorwoord heeft geschreven. Het wordt nog steeds bij veel spreekbeurten gebruikt. Als je je als JBN-jeugdlid (tot 12 jaar) aanmeldt, krijg je het nog steeds automatisch thuisgestuurd. Je kan het ook gewoon bij de Judo Bond Nederland bestellen. Bel dan even 030-6038114.

De allereerste tekeningen in dit boekje waren van de hand van Natalie Hanssen. In de volgende twee edities illustreerde Mark Zandbergen, die ruim tien jaar de jeugdpagina's van JBN's voormalig bondsblad 'Judomagazine' illustreerde. Mark illustreerde ook enkele andere judoboeken van mij:
'Judogeheimen', 'Wegwijs in judoland' en 'In de greep van judo'. Mark heeft veel humor en aan zijn tekeningen kun je zien dat hij zelf ook een geoefend judoka is.


Fit & Veilig!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Hippische sporten

Data: 2017 Op aanvraag

Fit en veilig - veiligheid.nl

Zeker op je Zadel!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Cyclische sporten

Data: 2017 Op aanvraag

Zeker op je zadel - veiligheid.nl

Vallen is ook een Sport!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Bewegingsonderwijs

Data: 2017 Op aanvraag

Vallen - veiligheid.nl