Val Training
Valtraining.nl

Fit & Veilig

fitenveilig1Fit & Veilig is hét nieuwe lespakket waarmee een instructeur ruiters leert om veilig te vallen en aan hun fitheid te werken.Jaarlijks raken zo'n 66.000 ruiters geblesseerd tijdens het paardrijden. Paardrijden is leuk, maar dan wel zonder blessures! Aanleiding voor een lespakket waarbij veilig paardrijden voorop staat! Een leuk en leerzaam pakket in een handzame koffer met daarin een handleiding, themakaarten, voorbeeldles en attributen. VeiligheidNL ontwikkelde dit pakket inclusief een opleiding van 3 dagdelen voor instructeurs samen met het Adelinde Training Center en met ondersteuning van Stichting Veilige Paardensport. Wanneer?In 3 dagdelen (1 hele dag en 1 terugkom-ochtend) worden instructeurs getraind in het gebruik van het lespakket door Yos Lotens en John van Apeldoorn, Eco-coach van het Adelinde Training Center.

Inhoud opleiding
Onderdeel 'Ruiterfitheid' door John van Apeldoorn van ATC
Tijdens de scholingsdag voor de ruiterfitheidsthema’s van Fit & Veilig weet u de oefeningen aan de hand van de instructiekaarten op een veilige wijze aan uw leerlingen te instrueren. Daarnaast bent u in staat met de onderdelen Samenwerking en groepsbeleving, Houding en balans, Kracht, en Uithoudingsvermogen de fysieke fitheid van de ruiter te bevorderen. Door de oefening te doen en door specifieke aandacht voor de wijze van instructie vergroot u tevens het zelfvertrouwen.

Onderdeel ' Valvaardigheid' door Yos Lotens, valpedagoog
Training, informatie- en kennisoverdracht met betrekking tot veilig vallen ontleend aan de valmethode Vallen is ook een Sport van VeiligheidNL. Er wordt geleerd hoe je ruiters via methodische opbouw kunt leren om:

a) valangst te verminderen
b) basisvaardigheden aan te reiken m.b.t. veilig vallen
c) voornoemde basisvaardigheden uit te breiden met een opbouw in moeilijkheidsgraad cq. geoefendheid van de deelnemers

Tevens wordt de eigen vaardigheid m.b.t. (het veilig laten oefenen van) veilig vallen tot een acceptabel niveau ontwikkeld.

Lees ook het artikel uit de BIT van Yos Lotens en Michael Zimmermann, een Duitse ruiter en judoka. Klik HIER.

fitenveiligEerste groep instructeurs en manegehouders die de bijscholing FIT EN VEILIG hebben afgerond te Nijkerk.

fitveilig2Fit & Veilig bijscholing - september 2014 - RosmalenFit & Veilig!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Hippische sporten

Data: 2017 Op aanvraag

Fit en veilig - veiligheid.nl

Zeker op je Zadel!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Cyclische sporten

Data: 2017 Op aanvraag

Zeker op je zadel - veiligheid.nl

Vallen is ook een Sport!

Plaats: Noordwijk

Bijscholing Val-Specialist
Bewegingsonderwijs

Data: 2017 Op aanvraag

Vallen - veiligheid.nl